Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2011 13:36 - Списък от девет подли тестчета, с които мъжете ти вземат мярката.
Автор: anidunitsovafashion Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1536 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  1. Външният вид
Чела си неведнъж и дваж как е важно на ключовата първа среща да облечеш нещо, в което да се чувстваш удобно. Е, ние пък ти казваме, че не само трябва да е удобно (не отиваш на преход в планината все пак!), но задължително трябва да е зашеметяващо и интелигентно секси. Защото: „Общо взето, всичко е важно в първата среща - признава Антон (27 г.) - Но за мъжете външността е определяща. Аз лично никога няма да изляза с момиче, което не ми харесва. Така че отначало я разглеждам и след това вече се преминава към останалите тестове. Но, пак повтарям, най-важно е как изглежда. Дори с перфектно държание една жена, която не ми харесва външно, няма шанс. И обратното - ако ми допадне много, и да има недостатъци, бих направил компромис“. Та кой ти беше казал, че трябва да залагаш само на вътрешната си красота? Нека внесем лека корекция в това твърдение: за да се стигне до момента с разкриването на вътрешната красота, трябва на първите ви срещи да се появиш в пълния си блясък. Облечи стилни дрешки, сложи лек грим, хубаво бельо (за повдигане на самочувствието, не за да му го покажеш) и се дръж естествено и самоуверено. Няма мъж, който да устои на такава комбинация.

2. Засадата
Уговорили сте се да мине да те вземе в 8, обаче той звъни на вратата ти в 7:45. Как мислиш, дали не изгаря от желание да те види и просто не е могъл да издържи още четвърт час? Хайде сега... това не е романтична мисъл, това е глупава мисъл. Как мъжът, който изтрайва три дни, докато най-сетне набере номера ти, ще получи предсмъртни конвулсии за някакви си жалки 15 минути?! Истината е, че той счупва рекорда на пословичната английска точност, защото иска да види как изглеждаш в действителност. Преди да успееш да си наложиш лъскавата защитна фасада от: крем за лице, крем за тяло, фон дьо тен + обикновена пудра за физиономията и блестяща върху деколтето, спирала за турбо обем, очна линия и сенки - в два нюанса, плюс червило и гланц с мокър ефект... а, да, и парфюм, разбира се (и това е само задължителният минимум!). И ти да си на негово място, и ти ще искаш да знаеш каква истина се крие под изредените съставки на този майсторски излят кофраж. 

Освен това засадата е перфектното му средство да провери състоянието на нервната ти система и склонността ти за импровизации. Дали ще се панираш, защото държиш да те види като перфектната жена, и ще го оставиш да чака в коридора? Или ще го поканиш да влезе за малко, докато си срешеш косата… пред него? Начинът, по който отреагираш, ще му даде ориентир как би се държала по-късно, когато нещата се развият не точно според твоите планове. Включително и жизненоважната за всеки мъж информация дали ще бъдеш комплексиран кошмар, или самоуверено диво котенце в леглото. Ти да не си мислеше, че ще се мине без мисълта за секс!?
3. Небрежният кръстосан разпит
Всичко, което прави той, е да прояви престорен интерес към обувките ти например (повярвай, 90% от хетеросексуалните мъже въобще не ги е грижа дали си с последен модел, стига да не крачиш в очевадно недоразумение като рибарски ботуши или леки гумени галошки). И след като ти с изненада и ентусиазъм му сервираш изчерпателно обяснение, той вече ще е научил за теб повече, отколкото ако му беше говорила в продължение на час за любимите си героини от Сексът и градът. Ако отговорът ти е в духа на: „Благодаря! Миналата седмица си ги купих от едно много сладко бутиче, бяха останали само те, италиански са, пипни кожата, казаха ми, че с тези каишки... и дрън-дрън...“, той го навежда на мисълта, че 1. си материалистка, 2. трудно би могло да ти се угоди и 3. освен това обичаш да пръскаш пари. Ако обаче кажеш: „Благодаря! Взех ги от разпродажба. Страхотна находка...“ и смениш темата, си печелиш в очите му репутацията на практична личност с разумен баланс на дебитната карта. Която най-вероятно няма да се опита да изпразни неговата (една безспорно добра новина)!  


4. Сметката
Супер деликатен момент. Сервитьорът, разбира се, я оставя пред него. Негласното правило на добрите обноски изисква той да ти кавалерства. И все пак... Помниш ли как когато беше малко момиченце, родителите ти повтаряха с особено настойчив тон, че не бива да приемаш никакви бонбони, пастички и т. н. от непознати мъже? Да, нещата принципно не са се променили много оттогава. Колкото и цинично да ти прозвучи, все още важи правилото, че безплатен обяд няма. С тази уговорка: понеже вече си голямо момиче, не си изложена на опасността някой да те примами някъде, след като те черпи (стига да не говорим за 7-8 питиета). Лошото е, че те очаква друга не по-малка опасност - да изгубиш уважението на мъжа, чието сърце искаш да спечелиш.

И така, да се върнем на самия момент. Той оставя листчето да лежи помежду ви няколко секунди. Какво правиш ти? (а) Предлагаш да платиш и когато той откаже, протестираш учтиво, (б) побесняваш и му изнасяш детайлен доклад за патриархата, или (в) даже не забелязваш, понеже това си е най-естественото нещо на света. Запомни отговора си и продължи да четеш. „Аз винаги плащам цялата сметка, така че този момент не ми е толкова определящ. В смисъл, би ми направило много добро впечатление, ако тя предложи да поеме нейната, или половината, въпреки че няма да й позволя, колкото и да настоява“, признава Камен (27 г.). Тоест, от теб се очаква да протегнеш ръка към сметката. Естествено, че ако мъжът е достатъчно възпитан, в момента, в който го направиш, той ще те изпревари, ще я грабне бързо и ще разиграе образцово показно по галантни обноски, все едно никога дори не е допускал варианта ти да платиш нещо. Няма да си кривим душата, това е ужасно мил жест, който го кара да изглежда много сладък. Но това е и тайният тест на доста мъже, дали си струва да те изведат на втора среща. „Ако се държи така, все едно съм длъжен да й плащам, повече няма да ме види - възмущава се Асен (30 г.) - Аз да нямам надпис спестовна касичка на челото! Изобщо много жени днес се научиха да минават метър. Грозно е да те действат толкова на дребно“. Имай предвид, че ако си избрала отговор (б) или (в), в голяма част от случаите той ще стигне до извода, че няма смисъл да пилее пари отново.

5. Добрите маниери
Ти го дебнеш дали ще ти отвори вратата на колата си. Обаче дали знаеш, че в същия момент той прави същото? Тоест, наблюдава дали след като се настаниш на предна дясна, ще се наведеш да му отключиш другата врата. Звучи ти леко откачено, нали? Според някои мъже обаче е абсолютно логично: „Ако го направи, девойката най-вероятно ще е грижливо гадже, което ще ми носи супа, докато боледувам, и разни други такива – категоричен е Иван (26 г.) - Ако си стои мирно обаче, значи си пада леко егоистка“. Добрата новина: днес все повече коли се отключват автоматично, така че най-вероятно този супер смахнат тест е на доизживяване. 


Има и една друга игра - нещо като плейстейшън, в която той ти позволява за кратко да поемеш контрола върху радиото в колата. И установява дали се опитваш да намериш станция, която да харесва и на двамата, или егоистично заковаваш скалата на някоя от захаросаните, пардон, задушевните песни на Енрике Иглесиас. Смяташ, че това си е чисто заяждане и много шум за нищо? Не съвсем. Всъщност е добър показател, доколко ще опитваш да се наложиш в бъдещите ви отношения - от борбата за дистанционното и ваканционните дестинации, през покупката на кола, до новите секс пози (добре де, той няма да има нищо против подчинената позиция в последния случай!).

Да се върнем отново на масата, а? Има още едно-две неща, които е добре да имаш предвид. „Освен че гледам как се държи със сервитьора, много е важно какво си поръчва за ядене и за пиене, дали и как пуши... Обичам жени с пороци, защото са по-интересни – признава Иво (27 г.). – И освен това обичам естествени момичета, не такива, които ми предават фасони. Но това не означава, че си падам по мъжкарани. Напротив, харесвам точно жени. Дори ми харесва момичето да е леко „глезла“. Най-сетне някой открито да си признае истината, която отдавна всички знаем. А именно, че образът на жената-труженичка, бореща се с живота наравно с мъжа, е обречена кауза, която си отиде със залеза на комунизма и криворазбраната еманципация.

6. Цитатоманията
„Ез ю сей, май мастър!“, „Сий то дет уи уил“, „Ай‘л би бек“ и т. н. (за протокола, това са реплики от Властелинът на пръстените и Терминатор). Докато си бъбрите сладко-сладко, той небрежно пуска крилата фраза от любим свой филм, чието заглавие ти говори или за носталгия по отминалото (физически - да, психически - дали?) детство, или за копнеж по образа на мачото-супермен. Какво се очаква от теб? Без паника, не е необходимо светкавично да преровиш паметта си за дуплика - филмов цитат, а... просто да се усмихнеш. В неговите очи това означава, 1. че имате сходни вкусове и явно ще си намерите много общи теми и 2. освен това ти го намираш за забавен, което е жизненоважно. И обратно - ако се подразниш, или го фиксираш с вдигнати вежди и празен поглед, всички входове на душата му директно ще се херметизират. Сама си прецени как да реагираш... в крайна сметка става дума само за една безобидна усмивка, не ставай дребнава!

7. Кавалерстването
Ако в даден момент ти стане студено (което си е закономерна част от всяка среща независимо от сезона), той бързо сваля якето си и те намята с него.
Чакай-чакай, нещо не е наред… фактът, че се опитва да слага дрехи върху теб, вместо да ги маха, влиза в трайно противоречие с мъжката тактика и стратегия… нали така? Всъщност не. Защото това е хитра флирт атака със скрита (ха-ха!) еротична цел. Благодарение на този жест той успява да 1. сключи ръце около теб на чисто физическо ниво и 2. да те обезоръжи и притегли към себе си на психологическо.

Нима би имала нещо против да се влюбиш в толкова грижовен и внимателен мъж?
8. Намеците
Не, това определено не са нашите заплетени и супер сложни за проследяване лабиринти на мисълта от типа “Совите не са това, което са”. Ако ще си говорим с дълбокомислени сентенции, намеците на мъжете са по-скоро от вида “Казвам ти, дъще, сещай се, снахо”. И – виж ти, каква изненада! – са на тема секс. “След като сме пийнали малко вино на първата или втората среща, внимателно опипвам почвата – разказва Петър (24 г.) – Обикновено пробвам следния трик. Показвам й някаква двойка на съседна маса в заведението и й прошепвам, че ми изглеждат супер нетърпеливи. И следя какво ще направи”. Тайната цел на тази маневра е да те подмами да открехнеш съвсем леко завесата на интимния си живот, като да му подскажеш отношението си към секса. „Мда, прав си! Мисля, че трябва да пропуснат десерта и да се отправят към къщи възможно най-бързо. А ти?“. Ако му изтърсиш такъв отговор, поемаш риска да му докараш сърдечен удар. Ако обаче сбърчиш недоволно нос, той ще си помисли, че или си твърде свита и примерна, или че не те привлича, следователно… хайде този път да си спестим приказките за това колко важно е леглото за един мъж, става ли? (отговорът е: МНОГО-МНОГО!)

9. Телефонът
Мъжете знаят, че отдавна сме разгадали играта им на нерви с тридневното телефонно мълчание, така че болшинството от тях вече не го спазват. “Аз лично не се обаждам с дни като един вид наказание. Когато вече сме се виждали няколко пъти и сме успели да се скараме за нещо – признава Велин (27 г.) – Иначе ако става дума за това дали ще й звънна след първа среща - ако момичето ме е изкефило много, звъня! Веднага! Не ги играя тези игри на мълчание. Честно. Разбира се, има такива, които го правят. Както и мъже, които не смеят да се обадят, защото се притесняват да не ги отхвърлят. Много неприятно чувство… Е, все пак ако тя се обади първа, ще се зарадвам двойно”. 

Как да разбереш дали той изчаква и те тества, или всъщност няма никакво намерение да те потърси повече? “Ако ми хареса с нея, ще й предложа да се видим пак. И по начина, по който ми отговори, ще реша дали наистина ще има среща 2 – обяснява Емо (27 г.) – Ако не искам да се виждаме, ще й кажа, че ще се чуем. А ако искам, ще си направя точна уговорка, “ще ти звънна в петък” например. Аз - на нея. По принцип съм свикнал да поемам инициативата”.


Хубаво е, че все още са останали мъже, които вземат флирт руля в свои ръце, защото мрачната статистика на личния опит (плюс този на приятелки) показва, че най-новите модни тенденции гласят “дами канят”. Да си чувала наскоро фразата: „Прекарах си супер онази вечер. Звънни ми“, изречена с небрежен тон, все едно ответната страна и пет пари не дава за теб, или някак делово, в стил “бързам, зает съм, но бих те вместил в програмата си… евентуално”? Е, добре дошла в отбора на жертвите на новата модна вълна! Преди да извадиш носната си кърпичка и да избухнеш в горки ридания, виж следното правило за обратна пропорционалност на играта: колкото повече се харесаш на даден мъж на срещата ви, толкова по-отегчен изглежда после той по телефона. Не го вини за това - ти си тази, която се огражда с бодлива тел и пуска ток по нея, ако някой се държи твърде напористо и отчаяно. И едно последно късче информация, свързано с телефона: „Следя и как реагира, ако някой й звънне, докато сме заедно. Най-добре според мен е да се извини и да отиде да говори някъде настрани“, казва Иво (27 г.). И, да, остави детайлната дискусия на последната серия на любимата сапунка или картата на тоталните разпродажби за друг път. Успех, стискаме палци!




Тагове:   мъже,


Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anidunitsovafashion
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117658
Постинги: 42
Коментари: 14
Гласове: 76
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031