Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2011 20:15 - Да запазим лятото...
Автор: anidunitsovafashion Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1833 Коментари: 0 Гласове:
0



       


Как да запазим по-дълго летния загар?

 

image image

Най-горещият сезон вече е към своя край и всеки от нас с носталгия се сеща за вълнуващите моменти през лятото! Едно от нещата, които можем да съхраним по-дълго освен спомените, е бронзовият загар, който сме придобили. След като вече сме ги говорили за товакак да получим здравословен тен, е време да се замислим как да го запазим за по-дълго време.

image

За да бъде кожата сияйна и красива  трябва редовно да я ексфолирате и овлажнявате. Пилингът на кожата е изключително важен, за да отстрани мъртвите клетки и неприятния ефект на белене, който се получава след летния сезон. Освен това кожата е изсушена вследствие от силните слънчевите лъчи. Хидратиращите кремове и лосиони помагат за избягването на този проблем.

За съжаление тенът, който сме събрали през лятото, малко по-малко избелява. Затова съвременните козметични компании произвеждат автобронзанти. Тези продукти ни позволяват да поддържаме по-дълго приятния загар, макар и по изкуствен начин. Много е важно автобронзантът да се нанася равномерно, за да не се получат петна по кожата.

image

Друг трик, който може да използвате, са продуктите с перлени отблясъци. Различните козметични фирми предлагат пудри и лосиони със съдържание на златисти частици. Използването на по-тъмна пудра или фон дьо тен ще създадат илюзия за тен, но не трябва да забравяте, че ако слагате по-тъмен цвят на лицето, трябва да прилеете този нюанс и към деколтето си.

Предлагам ви и няколко домашни хитрини, благодарение на които ще впечатлявате с дълготраен тен. Запарката от градински чай спомага за овлажняване на кожата и запазва бронзовия й цвят. Избягвайте маските, които имат избелващ ефект като тези със съдържание на лимон и краставица. Може да приемате храни богати на витамин А, за да съхраните бронзовия загар, като мляко, масло, говеждо месо, жълтък, спанак и кайсии.

Надявам се да съм ви била полезна, за да запазите по-дълго спомена за прекрасното лято!!!




Тагове:   лято,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anidunitsovafashion
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117657
Постинги: 42
Коментари: 14
Гласове: 76
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031