Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2011 13:21 - Горещи прически за топлото време
Автор: anidunitsovafashion Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Плитката е сред любимите ни летни решения. Особено в случаите, в които имате дълга коса, тя върши чудна работа.

Да, лято е! И това много ни радва. Само че то е и времето, в което е трудно да поддържаме косата си в изряден вид. Добрата новина? Няма нужда да се мъчим да я подреждаме - този летен сезон е освободен от всякакви предразсъдъци и колкото сме по-небрежни, толкова по-добре.

imageРешихм да ви предложа няколко актуални и сравнително лесни за изпълнение летни прически. Но не, този път не просто ще ви покажа какви са, а и как се правят.

В случая това е модел с дълга коса, защото така ще имаме повече възможност за различни варианти. Ако вашата коса не е чак до толкова пораснала, пак не се тревожете - стига да не сте подстригани като момче, можете да направите и на себе си мини адаптирани версии на тези.

"Кок"

Това е нещо, което всяка от нас си е правила вкъщи - докато чисти, пере и подрежда, докато тича в парка и т.н. Ако се замислите, тази "прическа" също може да изглежда много добре дори и с вечерна рокля, а всъщност не изисква нищо - нито фризьори, нито кой знае какви умения. Ето два варианта:

 

imageimage

Вместо просто да хванете ластика и да го усучете заедно с косата си, защо не пробвате първо да си вържете косата на най-обикновена конска опашка? След това вземете кичури и един по един ги увивайте около ластика. Накрая можете да фиксирате с обикновени фибички или фуркети. Резултатът е по-прецизен и изглежда почти професионално-небрежно. Вижте сами:

image

image

Странична плитка

image

Както виждате става много лесно - хванете половината от косата си и започнете да сплитате малко по-висока (горе-долу на линията на веждите) и от рибена кост плавно преминете в плитка. Звучи овъртяно, но всъщност не е. Опитайте и ще видите колко е лесно. По детски игриво, много красиво и ще ви пази от жегите.

image

Ала Лара Крофт по бански

Това е вече мегалесната "прическа". Дори и да не сте фенки на екшън героините, със сигурност сте се убедили, че Анджелина Джоли е и незнайно защо - винаги ще си остане любимка на много от мъжете. Предизвикайте дивото и свободолюбивото в себе си ( а може и просто детето във вас) и направете това:

image

Какво ви трябва ли? Ами, нищо особено - няколко ластика и малко по-дълга коса.

Странична рибена кост

image

Тази прическа изисква някои умения, но с малко упражнения, не е никак трудна. Важното е да започвате с малка плитка, към която да добавяте от останалата коса - към всеки от трите основни кичура по още малко, още малко и.... воала! Не се притеснявайте, ако не е много пристегнато, ако някое кичурче падне - нали помните, колкото е по-небрежно, толкова по-добре. Модата повелява. В случая - и ни улеснява.

image

Плитка отстрани

image

Това е много приятен и симпатичен вариант да добавите малко кокетност към вида си. Хем не се набива на очи, хем се забелязва като детайл, който веднъж видян, наистина грабва.

image

Можете да приберете с ластик под косата края на плитката или да го оставите да се вижда - зависи кое прецените, че повече ви отива.

Всички тези прически са просто супер за лятото, независимо дали ще се спускате към плажа, или ще излизате вечер, запътили се към някой бар.

Ако това лято ще се разминете с почивката и морето - защо не се впуснете в работното си ежедневие с произволно избрана от гореописаните? Лято е все пак!




Тагове:   лято,   коса,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anidunitsovafashion
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 117758
Постинги: 42
Коментари: 14
Гласове: 76
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930